Тялото на жена, изчезнала преди 37 г., открито по време на ремонт. Кой е убиецът? 

11 юни 2021 06:36   3598 прочита


  

 
Бренда Вейнълс от английския град Кемпси в Уорчешър е в неизвестност в продължение на близо 37 години. Сега останките на жената бяха намерени, а съпругът й беше обвинен в убийство. 

Според Дейвид Венейбълс, който е бил единственият свидетел по делото за изчезването на съпругата му през 1982 г., 48-годишната жена просто е напуснала къщата вечерта, без да каже и дума, и никога не се е върнала там, пише The Sun. 

Тогава полицията претърси всеки сантиметър от малкия град и околностите му, огледа дъното на близката река, но нито останките, нито следи от Бренда бяха открити. 

С течение на времето на търсенето се отделяше все по-малко време, а след това делото беше напълно приключено и Дейвид Венабълс излезе с нова версия за разтревожени съседи и познати - уж съпругата му се преместила при далечни роднини в Испания. А мистериозните обстоятелства на изчезването на Бренда станаха основа за местната легенда. Твърди се, че жената е била убита от работници, които са строили магистрала М5 през тези години, а тялото й почива, излято с бетон под пътното платно. Полицията обаче не провери това. 

Но през 2019 г. се оказа, че авторите на конспиративната теория не са далеч от истината. Само гробът на нещастната жена не е магистралата, а бетонна помийна яма на територията на семейното им стопанство, в която 37 години по-късно е намерена торба с костите на изчезналата. Ужасната находка беше открита от работници, които извършваха реконструкцията на къщата, която беше продадена много преди това от вдовецът на жената. 

В резултат на това, според резултатите от разследването, полицията е арестувала 88-годишния мъж, а 2 години по-късно, през 2021 г., той беше официално обвинен в убийството на съпругата си. Според разследването Дейвид убил жена си по време на кавга, а след това под прикритието на нощта хвърлил тялото й в септична яма, надявайки се, че там то ще се разложи по-бързо. 

Представители на закона отказаха да дадат други подробности за това ужасно дело преди процеса, който трябва да се проведе на 15 юни. Глас бг


Още за: тяло на жена   ремонт   убиец     Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар