Тя е на 100, а празнува 25! Ето как! 

29 февруари 2020 07:22   3885 прочита


 На 29 февруари Мария става на 100. 
И всъщност празнува... 25-ия си рожден ден. Когато е на 46 години, решава да осинови дете. Казва, че това е най-правилното решение, което някога е взимала в живота си. Защото майчината обич, която изпитва, я държи жива. 

И разбира се, каква е тайната на дълголетието според нея? Във всичко, във всичко, във всичко да влагаш любов!, разказа репортерът на БТВ Кристина Газиева. Детството на Мария минава в Пловдив. Завършва история и немска филология. Работи като учителка и като журналист. 

Мести се в София, където среща бъдещия си съпруг Тончо. Истинският смисъл в живота ѝ идва 6 години след сватбата – осиновят 4-годишно момченце от Дома за деца в Дебелец. Синът ѝ Тодор все още е до нея. Разказва, че е имал прекрасно детство и е имал най-добрата майка на света. 

Понеже празнува веднъж на четири години рожден ден, Мария винаги посещава фризьор и се боядисва. За юбилея си е решила косата й да бъде с цвят на кестен. А след като празнува веднъж на четири години, Мария иска празникът да бъде подобаващ и тя да е... със свеж цвят на косата. И ни казва, че тайната на дългия живот е във „всичко да влагаш любов“. 


Още за: 100 Мария 25   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар