Ќовините на югозападна Ѕългари€
ƒомашен мехлем разрушава шиповете “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото) —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап
   –егистрац舫абравена парола

“уристи плащат по 500 долара на вечер, за да сп€т на -20 градуса —Ќ»ћ »


22 януари 2019 09:37   3581 прочита—таите са без прозорци, без отопление и без собствен санитарен възел


’отелска ста€ без прозорци, без отопление и без собствен санитарен възел на цената на петзведна нощувка - подобна комбинаци€ изглежда невъзможна от маркетингова гледна точка. Ќо въпреки това хил€ди хора вс€ка година се възползват от офертата на хотелите-иглу в Ўвейцарските јлпи и плащат по над 500 долара на вечер, за да се наслад€т на ледената атмосфера, пише Bloomberg.

 урортното селище √щаат се намира на 1 950 метра надморска височина, малко под основната лифтова станци€ на «анерслох. “о разполага със собствен открит бар и прекасна гледка към заобикал€щите го ски писти. ¬ една от ледените "кабинки" е разположен и ресторантът на хотела, в който са събрани н€колко дървени маси.

"—троителството" на ледените хотели става за три или четири седмици през есента, когато снегът се трупа върху специални балони. ѕо този начин се изгражда основната структура на иглуто, след което балоните се премахват, а на т€хно м€сто се постав€ скромната мебелировка.

¬ътрешното пространство се оформ€ допълнително с помощта на лопати и моторни резачки. »нтериорът се украс€ва и с красиви ледени скулптури, като във вс€ко бунгало те са на различна тематика - от ƒревен –им и нордическата митологи€ до ƒжеймс Ѕонд и обитателите на морското дъно.

¬с€ка от 11-те стаи на хотела в √щаат е разположена в отделно иглу, а вътрешни€т леден "коридор" свързва спалните помещени€ с ресторанта, сауната и откритото джакузи. —амо три от стаите обаче разполагат със собствена бан€.

»глутата н€мат прозорци, но разполагат с модерно LED осветление, което придава на интериора свежо и ефирно излъчване. Ћеглата са изработени от ледени блокове, покрити с кожени постелки, дебели матраци и модерни туристически спални чували.

¬ътрешната температура варира от два градуса под до два градуса над нулата по ÷елзий, независимо от услови€та навън, тъй като снегът всъщност е една от най-добрите изолации.

¬с€ка вечер ресторанта на хотела се сервира вечер€ за около 40 души, но менюто включва само две опции - фондю със сирена и спагети с доматен сос. —обствениците об€сн€ват, че кухн€та също представл€ва просто едно иглу и н€ма възможност за приготв€не и сервиране на многообразни специалитети.

ѕосетителите на ресторанта пък в повечето случаи са в ски облекло, с дебели шапки и ръкавици.

¬ Ўвейцари€ подобни ледени "курорти" има и в ƒавос и «ермат. јвстри€ също разполага с нещо подобно в зимни€ курорт  юхтай, а в √ермани€ хотели-иглу можете да откриете край ÷угшпице, пише още изданието.

¬ъпреки това повечето посетители остават за по една вечер, колкото да усет€т атмосферата, след което се връщат към топли€ комфорт и пухените завивки на луксозните хотели в подножието на планината.

»зточник: Profit.bg

ќще за: ста€  туристи  градуса ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.