Тръгва първият самоуправляващ се градски транспорт

06 декември 2018 09:40   2923 прочита


Транспортните автомобили May Mobility ще покрият 2 километра в центъра на град Кълъмбъс в Охайо

Американският щат Охайо иска да бъде рай за самоуправляващи се автомобили и вече действа върху тези планове... макар и бавно. Smart Columbus и DriveOhio съобщиха, че първата автономна транспортна услуга на име Smart Circuit ще започне работа в гр. Кълъмбъс на 10 декември, пише hicomm.bg.

Транспортните автомобили May Mobility ще покрият 2 километра в центъра на града между 6:00 и 22:00 ч, с отпътувания от всяка от четирите спирки на всеки 10 минути. На борда има и шофьор за всеки случай. Въпреки това возенето е безплатно. Стига да не бързате (совалките карат със скромните 35 км/ч) и успеете да вземете едно от четирите свободни места, няма да ви навреди да пробвате.

Това не означава пълно заместване на автобусите, а е повече за изследване на технологиите за самоуправление с цел подобряване на транспортната мрежа на града. Това също е промоционален инструмент за автономната технология, която може да получи подкрепата на любопитните местни жители.

Това също е голяма стъпка за May Mobility. Компанията бавно разширява първоначалните си тестови трасета, като през юни вече осъществи подобна услуга в Детройт. Внедряването ѝ в Охайо я прави една крачка по-близо до целта ѝ да предлага самоуправляващ се градски транспорт в САЩ - ако всичко върви добре, превозните средства могат да бъдат обикновена гледка през следващите години.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар