Тревожна прогноза: Смъртоносните проливни дъждове в Европа са само началото

21 юли 2021 12:23   6510 прочита


Изменението на климата оказва най-голямо влияние върху появата на аномални метеорологични явления

Вълна от мощни бури преминаха през Европа през юли. Лошото време не само доведе до ужасни последици в много страни, но и е причина за много разрушения.

В същото време експертите смятат, че това е само началото и в близко бъдеще трябва да се подготвим за по-сериозни и опасни метеорологични условия, съобщава DW.

Андреа Финк е подчертала, че дъждовете, които засегнаха цяла Европа, са необичайни. Поради това, че климатът се променя бързо, а хората продължават да увреждат околната среда, подобни природни явления скоро ще зачестят. След известно време това ще се превърне в норма за съвременния свят.

Изменението на климата оказва най-голямо влияние върху появата на аномални метеорологични явления. Температурите се повишават непрекъснато, което позволява на специалистите да регистрират нови температурни рекорди.

Освен това се прибавят и многобройни валежи, които предизвикват наводнения и заливане на много градове. Финк отбеляза, че колкото по-горещ става светът, толкова по-често ще се случват подобни дъждове.

Себастиан Сипел е добавил, че глобалното затопляне причинява сериозни промени в атмосферата на нашата планета. Повишаването на температурата само с 1 градус е достатъчно атмосферата да поеме почти 7% повече вода. Това води до повишаване на влажността и съответно до увеличаване на валежите.

Превод и редакция: БЛИЦ


Още за: прогноза   дъждове   Европа   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар