Трагедия: Отвлякоха стотици момичета от училище 

27 февруари 2021 06:54   2 коментара   5338 прочита


  

 
Mоне 300 ученички са в неизвестност след нападение от въоръжени мъже рано тази сутрин. Местните власти потвърждават за нападението, но не предоставят повече информация по случая. Въоръжени групи в странат често отвличат ученици с цел откуп. 

Нападението се е случило в петък в 13 часа местно време, когато група въоръжени мъже пристигнали в държавното средно училище за момичета в град Джангебе с пикапи и мотоциклети.. 

Някои от мъжете били облечени в униформи на правителствените сили за сигурност, казват свидетели и добавят, че принудили ученичките да се качат в превозните средства. Други свидетели обаче твърдят, че мъжете дошли пеша. 

Учител разкрива пред Би Би Си, че по време на атаката в училището е имало 421 ученички, а след това са преброени само 55, което означава, че над 300 се предполага, че са отвлечени. 

В изявление на полицията се казва, че нейни служители и военен контингент са разположени в Джангебе, за да издирят отвлечените момичета. Нито една група засега не е поела отговорност за нападението и самоличността им е неизвестна, предава Вести. Свидетел е споделил, че в училището са влезли повече от 100 въоръжени мъже. 

„Счупиха училищната порта и стреляха по човека от охраната. След това влязоха в общежитията и събудиха момичетата, казвайки им, че е време за молитви. След като събраха всички, момичетата плачеха и те ги отведоха в гората. Освен това мъжете стреляха във въздуха, докато вървяха към гората”, разказва очевидец. Глас бг 

2 коментара
27 Февруари 2021 21:11 | Ай..
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Каде е това Джангебе бе ?


28 Февруари 2021 07:57 | �� ���� ВЪЗМУТЕН
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В коя част на България е станало това? Докато държавата е ангажирана с изборите, другомислещите не спят!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар