Това е страната, в която коронавирусът никога няма да дойде

07 април 2020 11:26   5159 прочита


Само 19 са държавите по света, които все още са пощадени от заразата

Случаи на заразяване не са регистрирани само в 19 държави, въпреки че е възможно те да крият данните. Ако обаче има място, където вирусът никога няма да дойде, най-вероятно това е Науру. На 12 януари, преди по-малко от три месеца, коронавирусът беше ограничен предимно в Китай. Нито един случай на "Covid 19" не бе регистриран в други страни по света, пише BBC. След това, на 13 януари, вирусът се превърна в глобална пандемия, като се появиха случаи в Тайланд, Япония и Южна Корея, а след това и по целия свят.

За няколко седмици едноцифрените случаи се превърнаха в "наводнение" на болните, застрашавайки здравните системи и живота на хората. Днес имаме над един милион пациенти от Непал до Никарагуа. Тъй като смъртният брой нараства и капацитетът на болниците се пренаселява, остава въпросът - има ли място в света, където няма вирус? До 4 април 2020 г. в света останаха само 19 държави, които не са регистрирали нито един случай на „Covid 19“, според университета Джон Хопкинс.

Това са: Коморски острови, Лесото, Малави, Маршаловите острови, Микронезия, Науру, Северна Корея, Палау, Самоа, Американски Вирджински острови, Соломонови острови, Южен Судан, Таджикистан, Тонга, Туркменистан, Тувалу, Вануату и Йемен. Някои от тях, казват специалистите, все пак имат вируса, но също така и нерегистрирани случаи. Това е много вероятно например в Северна Корея и военния преврат в Йемен.

Но определено има държави, в които вирусът все още не е пристигнал и това са предимно малки островни държави с много малко посетители, които да донесат заразата. Това разстояние означава едно: в тази епоха на правила за социално разстояние островните държави са естествени самоизолатори.

blitz.bg


Още за: страна   коронавирус   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар