Точно тази марка коли е най-крадената у нас

23 ноември 2020 14:11   3255 прочита


Необичайна активност се забелязва при автомобилните крадци през последните месеци, разкрива репортаж на новините по телевизия Bulgaria ON AIR. Ако се съди по данни на МВР и по публикувани обяви в социалните мрежи, обект на специален интерен от престъпниците е Audi, и по-конкретно - различни варианти на моделите А6 и А7.

По традиция германските премиум марки Аudi, Mercedes и BMW са най-популярни сред автокрадците в България (ако не броим един кратък период покрай възхода на Ислямска държава, когато Toyota внезапно се изстреля към върховете на тази печална класация). Обикновено обаче няма чак такова съсредоточаване върху един конкретен модел.

Някои от множеството потърпевши подозират, че може би става дума за една голяма поръчка от чужбина. Обичайни дестинации за откраднати в България автомобили са пазари извън ЕС като Молдова, Украйна и дори Казахстан.

Според криминалисти актуална тенденция е също автомобили да се крадат с цел разглобяването им в гаражи и износ само на отделни компоненти - "бизнес" с по-ниска доходност, но и несравнимо по-малък риск за крадците. Шансовете открадната с такава цел кола да се върне при собственика си са близки до нула, твърдят запознати..Глас.бг.


Още за: кола   марка   ауди   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар