Тайният остров на милиардерите 

31 март 2024 07:56   3616 прочита


Новината, че Тейлър Суифт и Травис Келси са забелязани на пристанището на малкия бахамски остров Харбър, беше посрещната с недоумение от туристите и с ужас от местните жители, притеснени, че тяхното райско кътче става следващия Сейнт Барт. 

Свръхбогатите посетители, основно американци, канадци и британци, са гръбнакът на икономиката тук. 

Само на този остров има 20 милиардери. Трафикът започва да става непоносим“, споделят местните, предава CNBC.,цитиран от економик.бг  

 
С население само 1800 души остров Харбър и единственият му град, Дънмор Таун, прави Сейнт Бартс (11 000 души) да изглежда като центъра на Манхатън. 

И тук идва логичният въпрос: Защо някой неприлично богат, особено Тейлър Суифт и още куп милиардери, идват в тази малка точка? Защо пристанището е пълно с огромни яхти? 

Харбър дори не е точно остров. Той е по-скоро част от друг остров, Елеутера, на около 60 мили североизточно от Насау. Трябва да долетите до Елеутера, да вземете такси до пристанище на няколко мили и след това да вземете водно такси до остров Харбър 

Но точно тази недостъпност е основен аргумент в полза на малката група хора, които могат да се настанят на острова и да си позволят да платят високите цени. 

Най-големият хотел разполага с 41 стаи, а останалите около десетина имат по-малко. Общо на целия остров има не повече от 250 хотелски стаи. 

Малко вероятно е тук да се настани голяма световна верига. Инфраструктурата едва ли може да поддържа голям хотел. За сметка на това, има оживен бизнес с отдаване под наем на малкото къщи на острова. 

Той е наистина розов, благодарение на разлагащите се черупки на микроскопични морски обитатели. Остава бял, на стотици метри от брега, няма водорасли, скали, нищо, само синя вода. 

Твърди се, че собственици на имоти тук са Бил Гейтс, Рон Пърлман, Бари Дилър, Даян фон Фюрстенберг и др. Но в Дънмор Таун има и скромни, едноетажни и двуетажни къщи, които греят в синьо, жълто, червено, истинска експлозия от цветове. 

Бахамският народ е известен със своята топлота и дружелюбност, които се проявяват в изобилие на малък остров като този. 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар