Тайните на дясната ръка на Слави ,Тошко Йорданов

25 юли 2021 08:36   3896 прочита


  
Дясната ръка на Слави Трифонов – Тошко Йорданов, брани личния си живот със зъби и нокти, досущ като своя началник. Зам. -шефът на партията на чалгаря ИТН е пестелив на думи по отношение на хората от най-тясното си обкръжение. Оказва се, че една от важните за него жени е актриса, популярна в арт средите в столицата. Става дума за 50-годишната Мими Йорданова, която всъщност е по-голяма сестра на сценариста. 

Разликата във възрастта им е само година. Родени са в Ямбол, където и досега живеят родителите им. Баща им Данчо се прочул като треньор по футбол, завършил ВИФ навремето. Майка им Янка била по-амбициозната от двамата и тя настоявала да се изучат. За разлика от батко си, който завършва история в Софийския университет, Мими има артистични наклонности и се дипломира в НАТФИЗ със специалност „Актьорство за куклен театър“ през 1994 г. Бляновете ѝ за шеметна кариера обаче не се сбъдват. Въпреки популярността на своя брат и дългия му стаж в телевизията Йорданова цял живот играе детски представления от рода на „Трите прасенца“, „Питър Пан“ и подобни. В последните години Мими си докарвала допълнителни доходи, като започнала да озвучава реклами и турски сериали. 

Въпреки че по външност не е разпознаваема за аудиторията, гласът ѝ е стигал до почти всеки български дом заради хитовата драма „Вътрешен човек“ с участието на турската мегазвезда Чаатай Улусой. Проверка показва, че стандартният хонорар за озвучаване е около 250 лева за 5 минути при игралните филми. В повечето случаи второстепенните герои имат по не повече от 10-минутна обща продължителност на репликите. 
Макар от социалните мрежи на Мими по нищо да не си личи за родствената ѝ връзка с Тошко, тя е поддръжничка на партията на Слави Трифонов. За семейното си положение също не е оставила данни. 

Брат ѝ обаче е женен за издателката Деляна Амуджева, която се оказа от сой. Съпругата на Йорданов произхожда от богаташко семейство, а нейният баща Стефан притежава множество имоти на пъпа на София, които отдава под наем. Самата Деляна пък върти две частни фирми, а общият им син с Тошко – Сибил, също е нагазил в бизнеса, макар да е все още студент. Той е съдружник в крупна компания за медицински материали, нищо, че е едва на 24 години. Наследникът на Йорданов живее царски в Лондон, където в момента следва магистратура. Обучението му дотук е излязло над 250 хиляди лева. Когато се прибира в България, синът на дясната ръка на Трифонов пък яхва една от най-бързите спортни коли на марката „Нисан“, струваща около 50 бона. 
 
 

 

 


 

 
 


Още за: тошко   тайни   Слави   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар