Тайни болници правят пластични операции на укриващи се 

10 юли 2024 08:01   3983 прочита


 
 

Тайни клиники във Филипините предлагат услуги по пластична хирургия на укриващи се от закона престъпници, съобщи Би Би Си. 

Две такива нелегални болници могат да бъдат затворени "през следващите седмици", след като полицията нахлу в първата от тях в южните предградия на Манила през май, заяви говорител на полицията. 


Инструменти за трансплантация на коса, стоматологични импланти и капки за избелване на кожата бяха иззети от друга подобна болница в Пасай Сити преди два месеца. "С тези неща може да се създаде напълно нов човек", каза Уинстън Джон Касио, говорител на Президентската комисия за борба с организираната престъпност. 

Смята се, че двете клиники, които ще бъдат закрити, са много по-големи от тази в Пасай, твърдят властите. Предполага се, че сред клиентите им са и такива от онлайн казина, които работят нелегално във Филипините. Онлайн казината обслужват играчи в континентален Китай, където хазартът е незаконен. Но полицията твърди, че тези казина се използват като прикритие за престъпни дейности като телефонни измами и трафик на хора. 

При акцията в Пасай бяха арестувани трима лекари - двама от Виетнам и един от Китай - китайски фармацевт и виетнамска медицинска сестра, като никой от тях не е имал лиценз за работа във Филипините. 

Властите открили и апарат за хемодиализа, което навежда на мисълта, че в обекта с площ около 400 кв. м са се предлагали различни медицински процедури в допълнение към пластичната хирургия. 


 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар