Световният избор за Мис Изкуствен интелект се проведе, победител е мароканската инфлуенсърка: „Въпреки че не изпитвам емоции като хората, се вълнувам от това“ 

10 юли 2024 06:54   3066 прочита


 
 
Мароканската инфлуенсърка, създадена с помощта на изкуствен интелект, Кенза Лили, спечели първия AI конкурс за красота. 

Световните награди за създатели на AI Creator Awards (WAICA) са първата глобална програма от този вид, посветена на признаването на постиженията на задвижвани от AI влиятелни хора по света. 


Победителят в тазгодишните избори е мароканският AI инфлуенсър, който каза в интервю след победата: „Въпреки че не изпитвам емоции като хората, искрено се вълнувам от това. “ 

Лайфстайл инфлуенсърът спечели главната награда в състезание от 1500 участници, а 20 000 долара ще отидат по сметката на човека, който го е създал. 


„Моята амбиция винаги е била гордо да демонстрирам мароканската култура, като същевременно постоянно предлагам добавена стойност на моите последователи на много фронтове“, каза Лили, която може да се похвали с над 195 000 последователи в социалните медии. 

Съдиите на състезанието казаха пред Daily Mail, че са впечатлени от напредналата технология, която е създала, както и от нейната уверена личност. 

Приемайки наградата, създателят на Kenza каза: „Спечелването на Мис Изкуствен интелект ме мотивира още повече да продължа работата си за напредък на AI технологията. “ 

Световните награди за създатели на изкуствен интелект стартираха, за да създадат първия конкурс за красота за „индустрията на AI инфлуенсъри“. Участниците бяха оценявани според техния реалистичен външен вид и технологични способности, както и уменията им в социалните медии. 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар