Сватбата на годината – дъщерята на Ел Чапо под венчило

04 февруари 2020 07:26   4386 прочита


 За мексиканските наркокартели през миналия месец се състоя "Сватбата на годината". Може би не само на годината, защото под венчилото мина Алехандрина Жизел Гусман, дъщерята на Хоакин "Ел Чапо" Гусман. Младоженецът, без изненади, също е свързан с подземния свят. 

В пищния и показен стил на семейство, свикнало да получава всичко, младоженците бяха бракосъчетани на церемония в катедралата на Кулиакан, градът от който Гусман ръководеше империята си. 

За пристигането на булката катедралата е била отцепена с полицейска линия. Мексиканският веснтик "Реформа" скандализира Мексико със заглавието "Катедрала отцепена за сватбата на дъщерята на Ел Чапо". 

От снимки и видеа в социалните мрежи се вижда пристигането на булката в катедралата. На приемът пък са пяли популярни мексикански музиканти, а за младоженците е имало частна заря, пише Guardian. 


За обикновените хора в Мексико обаче сватбата е болезнено напомняне за влиянието на организираната престъпност върху властимащите в страната. Картелите са способни да се интегрират в обществото, а връзката им с Католическата църква прави това още по-лесно. Неведнъж църквата е обвинявана, че пере парите на наркокартелите. 

За щата Синалоа е още по-болезнено. За тях е напомняне за влиянието на семейство Гусман в обществото. Те на практика са част от елита, смята мексикански анализатор. "Те са третирани като такиав от други членове на елита, включително и части от църквата", обяснява Фалко Ернст. 

Въпреки че самият Ел Чапо е в затвор в САЩ, семейство Гусман все още има висок стандарт. Макар и името им да е свързано с наркокартелите, те се опитват да осребрят популярността на името. Съпругата му Ема Коронел има собствено риалити по VH1. Жизел Гусман пък регистрира лика на баща си като запазена търговска марка и пусна на пазара дрехи и планира да почне да продава бира "Ел чапо". 

 .dnes.bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар