Св. Христофор помогнал на Сашка Васева да пребори тумора 

26 септември 2023 07:00   4281 прочита


 
Народната любимка Сашка Васева се завърна триумфално на сцената на фестивала „Пирин Фолк“ в последните дни на август тази година, а рециталът ѝ бе аплодиран дори от държавния глава Румен Радев. В последните години Сашка се бори за живота си, след като започна да ослепява прогресивно, а после бе установено, че има тумор в мозъка. След тежка операция и лечение при специалисти в Германия Васева се възстановява. Скоро пак и предстоят рутинни прегледи. Освен на немските доктори певицата твърди, че дължи възстановяването си и на намеса свише. Тя споделя, че е получила помощ от католическия светец св. Христофор. 

„Имах един амулет, като паричка. Намерих го в Германия на земята, точно преди да ми изтекат водите. Раждах там през 2000 г. На едната страна на немски пишеше: „Господ те закриля“. А на другата бе изографисан свети Христофор. Прочетох неговата история. Аз я запазих тази паричка и я държах много години при мен. Сложих ѝ верижка и я носех. Но започнах да правя много грешки. Давах погрешни неща от себе си, правех лошо внушение. И оттам тези грехове, които се отразяваха на моята душа, се отразяваха и на комуникацията ми с висшите светове. Тогава носех на синджирче амулета със свети Христофор и през 2014 г. той изведнъж се скъса и падна, не можех никак да го открия. Аз държах много на него! Години наред той не бе с мен“, разказва Сашка. 

Именно след това започнали тежките ѝ проблеми със здравето, докато не получила знамение. „И изведнъж сега по време на лечението отидох до един манастир в Германия. Там има щандче с иконки и сувенири. Моят съпруг Христо изведнъж ми каза: „Искам да ти взема ето това“. И взе един ключодържател. И отблизо вижда, че това е свети Христофор от едната страна, а от другата пише: Gott schuetze dich – Господ те закриля!. Същото нещо, което изгубих някога, сега го открих отново. И разбрах, че Господ ми е простил за нещата, които съм направила между 2000 и 2014 г. “, откровеничи Васева. 

Певицата допълва още, че е преоткрила Библията. „Помогна ми и псалм 91 от Библията – „Божията закрила“. Той е дълъг и изключително силен, препоръчвам го на всеки, особено в моменти на трудност. Карах мъжа ми да ми го чете всеки ден. И сега ми го чете и го уча наизуст, още не съм го научила целия, но трябва да го направя. Много хора, които са свързани духовно с мен, ми казват винаги да започвам сутрините с молитвата „Отче наш“. Оттам нататък – псалм 91. Има много българи, които са с моята диагноза и с моите проживявания, а никой не знае за тях, защото не са публични личности, но те се борят и продължават напред“, споделя още обичаната певица. 
ретро бг 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар