Създадоха най-скъпите обувки в света за 20 милиона долара

23 ноември 2022 06:58   4750 прочита


 

Италианският дизайнер Антонио Виетри се похвали, че е създал най-скъпите обувки в света, оценени на невижданите до сега близо 20 милиона долара, предава trafficnews.bg.

„Лунните обувки на Виетри“ (Moon Star Shoes) са били представени на борда на яхта в Дубай Марина като част от Седмицата на модата MIDE (Made in Italy, Designed in Emirates - Произведено в Италия, проектирано в Емирствата).

Обувките Moon Star на Виетри са направени предимно от масивно злато и 30 карата диаманти, но истинският връх на дизайна им е малко парче метеорит, за което се твърди, че е открито някъде в Аржентина още през 1576 г.

Не се съобщава какво е усещането да носиш тези обувки, но както може да се види на снимката, те със сигурност изглеждат впечатляващо, каквото естествено би било очакването от чифт обувки на стойност 19,9 милиона долара.

Дизайнерът е убеден, че е създал най-скъпите обувки в света, но за да бъде направено официално това негово твърдение, те ще трябва да бъдат сертифицирани от Рекордите на Гинес.

В момента рекордът се държи от чифт на стойност 15,5 милиона долара

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар