Съвети от OK Office при избор на цветна копирна хартия

01 март 2023 14:40   3815 прочита


Има много офис консумативи, които са задължителни в една фирма. Сред тях на едно от първите места по важност се нарежда копирната хартия. На нея се разпечатват различни справки, документи и друга информация, с която служителите работят. Напоследък се забелязва голям интерес към красивата и оригинална цветна хартия. Видовете, които ще откриете в различни онлайн магазини, могат да бъдат най-разнообразни като цветове и плътност. Преди да поръчате нещо подобно, е добре да знаете как ще се използва и кой вариант е най-подходящ за вас.

От какво се изработва цветната хартия?

Най-често тя се прави от различни видове растителни влакна. Това мога да бъдат ориз, лен, дървесна пулпа, коноп, а вече има и синтетична. Най-качествената хартия е от евкалиптова пулпа, а отглеждането му в собствени гори е отговорно екологично решение. Пример – Double A, Navigator. Колкото повече дървесни части и лигнин съдържа, толкова по-бързо ще се разруши и обезцвети. 

Синтетичните варианти са екологични, тъй като могат да бъдат и рециклирани. Друг техен плюс е това, че са устойчиви на намокряне и UV-лъчи. Гладките цветни варианти се получават чрез горещо пресоване. Важно е, когато купувате нещо подобно за дома или офиса, да следите за качеството, за да останат нюансите все така красиви и изящни.

Как да изберете подходяща цветна хартия?

Много често изборът на този консуматив се обуславя от неговата цена. Специалистите на OK Office препоръчват при избор на цветна хартия за принтери, да следвате предложените съвети:

  • спазвайте указанията изписани на принтера – това е най-сигурният начин, чрез който ще разберете с какво да го заредите, за да печата правилно. В зависимост от това какво е вашето устройство, изберете подходящ модел от различните възможности;

  • съобразете се с плътността – дебелината е от значение, тъй като някои принтери не могат да работят с прекалено плътни текстури. Матричните устройство обикновено се зареждат с безконечна, съставена от три пласта в различни цветове. Така получавате копия на разпечатаните документи. Този вариант се използва много във фирмите занимаващи се с разносна търговия. Отпечатват се стокови разписки, фактури заявки и други;

  • изберете нюанс според предпочитанията си – днес многообразието е голямо и всеки ще намери цветовете, които му харесват. 

Ще намерите опаковки с най-разнообразен брой листове. Така по-лесно ще откриете оптимален вариант според вашите нужди. Често онлайн може да поръчате и на промоционална цена.


Още за: хартия   цвят   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар