Синът на Корнелия живее в лукс резиденция в Калифорния  

14 септември 2021 05:55   2 коментара   7935 прочита


  
В луксозна резиденция в слънчева Калифорния живее синът на социалистката Корнелия Нинова. След като изкара дълго време в космополитния Ню Йорк, от миналата година Рафаел се радва на спокойствието и океанския бриз в градчето Станфорд. 

Там той се премести заради новия си служебен пост. Наследникът на лидерката на БСП миналата година получи назначение в един от най-престижните университети за гении в цял свят, носещ името на града, а именно „Станфорд“. Рафи е част от екипа изследователи, които се занимават с проучвания в сферата на машинното обучение и изкуствения интелект. Междувременно е и асистент-учител, който чете лекции. От данните му в интернет пространството се вижда, че е посочил за свой актуален адрес резиденцията към университета, в която имат право да живеят служителите и лекторите. 

Внушителната сграда е в старинен стил, но е обградена с палмови градини и зеленина. Апартаментите вътре са обзаведени модерно и съвременно и разполагат с всевъзможни удобства. Жилищата са с различна квадратура и изложение, според нуждите на всеки. Рафаел обаче не живее там безвъзмездно. Всеки, желаещ да си наеме апартамент, заплаща за ползването му. Най-евтиният месечен наем е от 1977 долара, или 3200 лева, а най-високият достига 3230 долара, което се равнява на над 5300 лева. 

Сумата изобщо не е непосилна за бюджета на сина на Нинова, който прибира солидна заплата за труда си в университета. Възнаграждението на 28-годишния Рафаел е около 100 хиляди долара за година, показва проучване в американски интернет портал за заплати. На предходната си позиция в Ню Йорк, където той бе финансов анализатор в една от най-големите банкови институции в света – „Голдман Сакс“, наследникът на БСП шефката прибираше дори повече и вероятно е успял да натрупа спестявания от стажа там. Той обаче предпочете спокойствието на по-малкия град пред мегаполиса Ню Йорк, въпреки че растеше бързо в банковата йерархия. 

За последните две години, откакто Ковид-19 върлува по света, Рафаел не се е прибирал при родителите си нито веднъж. Преди това си идваше и през лятото, и покрай коледните празници. Докато бе студент пък, Нинова и мъжът ѝ Митко пътуваха до Щатите, за да го навестяват. Засега 28-годишният гений не се е показвал публично с половинка, макар да му е време за семейство. Академичната работа очевидно е взела превес пред любовния живот и той не се е вдъхновил от романтичната история на родителите си, които се оженили още като студенти. На 31 август Корнелия и съпругът ѝ празнуваха цели 31 години брак. Retro bg 

 
 

2 коментара
14 Септември 2021 08:03 | рук
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ама как така в Калифорния? Защо не е в МАСКВА??? нали ужким - социализъм, труд, справедливост? Или т. нар. "партия" е само за получаване на облаги?


14 Септември 2021 10:59 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Скъп спомен от задграничните дружества. Отдавна Ви говоря за тях.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар