Шокиращо: Баща обезглави със сърп дъщеря си, докато спи

28 май 2020 12:22   7742 прочита


Реза Ашраф се е предал и признал вината си за жестокото престъпление

 Реза Ашраф – жител на северозападната иранска провинция Гилян - е обезглавил тринадесетгодишната си дъщеря, докато тя е спала. Ромина Ашрафи преди около две седмици е избягала от бащината си къща заедно с 34-годишния си интимен приятел, наречен Бахаман Хавари.

Влюбените бегълци са били хванати от местни хора, а тийнейджърката – върната на родителите си, както е повелявал Шериатът (ислямското право). Ашраф в нощта на неделя срещу понеделник е решил да отмъсти за поруганата семейна чест. Той е изчакал неговата щерка да заспи, взел земеделското сечиво и отрязал главата на Ромина. Бащата, след като е извършил детеубийството, е отишъл в полицейски участък. Реза Ашраф се е предал и признал вината си за жестокото престъпление. Според законодателството на близкоизточната страна мъжът може да получи присъда от максимум десет години лишаване от свобода.

Заради обезглавяването със сърп президентът на Ислямската република Хасан Рохани е направил извънредно обръщение към парламента. Той е призовал депутатите в Техеран да разработят и приемат закони, предвиждащи по-строги наказания за извършителите на убийства на честта.

"Трагедията е станала повод за създаване на протестна група с хаштаг #RominaAshrafi", допълни цитираната медия. Според данни на ООН през 2010 г. над 5000 души (предимно момичета и жени) са станали жертва на убийства на честта. Най-честите обвинения към жертвите са били интимни контакти без сключен брак, изневяра, както и секс с лице от същия пол./блиц.бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар