Сензационно разкритие! Рисунката на фигурата на Исус Христос от известната Торинска плащеница показва движение

28 юни 2018 09:43   5131 прочита


Торинската плащеница е една от най-значимите християнски реликви. Това е ленено платно, в което според легендата Иосиф Аримафейски увива тялото на Исус Христос след изтезанията и смъртта му. Милиони вярващи по света са убедени, че плащеницата показва отпечатъци на лицето и тялото на Исус Христос. Лабораторните изследвания показват, че в тази тъкан всъщност е увит човек, който е умрял в големи мъчения. Това, по-специално, показва съставът на засъхналата кръв върху платното.

Реликвата се съхранява в италианския град Торино, в катедралата на Йоан Кръстител. Сега учените от Международния институт за научни изследвания в Палермо са направили още по-изненадващо откритие. Специалистите са определили, че рисунката върху Торинската плащеница се движи от момента, в който кървавото тяло е било обвито в плата! Най-просто би било да се предположи, че човекът, увит в платното е бил все още жив и се е движел, но експертите изключват такава възможност.

Според тях, става въпрос за свеж труп, който за определен период от време е стоял неподвижно върху тъканта, поради което неговите очертания са толкова отчетливо отпечатани върху него. Обаче, след това изображението изведнъж се изместило. Джузепе Мария Каталано, който е автор на изследването, не се страхува да направи смели предположения.

Според неговото професионално мнение, увитият в плащеницата мъж може впоследствие да е започнал да се движи, тоест, буквално е оживял, или възкръснал, ако използваме църковен език. В допълнение, италианецът не изключва, че може да става въпрос за истинско религиозно чудо, като рисунката на платното сама се е изменила след толкова векове след като се е появила на него. Ако това наистина е така, мистериозната находка на Каталано може да стане част от дискусия, дебат, а може би дори и за следващи многочислени религиозни трудове по темата.

blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар