Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал! ”жас€ващо! Ћицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (—Ќ»ћ » 18+)
   –егистрац舫абравена парола

—ензационно разкритие! –исунката на фигурата на »сус ’ристос от известната “оринска плащеница показва движение


28 юни 2018 09:43   4309 прочита“оринската плащеница е една от най-значимите христи€нски реликви. “ова е ленено платно, в което според легендата »осиф јримафейски увива т€лото на »сус ’ристос след изтезани€та и смъртта му. ћилиони в€рващи по света са убедени, че плащеницата показва отпечатъци на лицето и т€лото на »сус ’ристос. Ћабораторните изследвани€ показват, че в тази тъкан всъщност е увит човек, който е умр€л в големи мъчени€. “ова, по-специално, показва съставът на засъхналата кръв върху платното.

–еликвата се съхран€ва в италиански€ град “орино, в катедралата на …оан  ръстител. —ега учените от ћеждународни€ институт за научни изследвани€ в ѕалермо са направили още по-изненадващо откритие. —пециалистите са определили, че рисунката върху “оринската плащеница се движи от момента, в който кървавото т€ло е било обвито в плата! Ќай-просто би било да се предположи, че човекът, увит в платното е бил все още жив и се е движел, но експертите изключват такава възможност.

—поред т€х, става въпрос за свеж труп, който за определен период от време е сто€л неподвижно върху тъканта, поради което неговите очертани€ са толкова отчетливо отпечатани върху него. ќбаче, след това изображението изведнъж се изместило. ƒжузепе ћари€  аталано, който е автор на изследването, не се страхува да направи смели предположени€.

—поред неговото професионално мнение, увити€т в плащеницата мъж може впоследствие да е започнал да се движи, тоест, буквално е ожив€л, или възкръснал, ако използваме църковен език. ¬ допълнение, италианецът не изключва, че може да става въпрос за истинско религиозно чудо, като рисунката на платното сама се е изменила след толкова векове след като се е по€вила на него. јко това наистина е така, мистериозната находка на  аталано може да стане част от дискуси€, дебат, а може би дори и за следващи многочислени религиозни трудове по темата.

blitz.bg

ќще за: фигура  легенда  отпечатъци ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.