Семейство с две малки деца умря от студ при опит да премине границата САЩ-Канада

29 януари 2022 07:00   5880 прочита


Четирима индийски граждани бяха намерени мъртви в Канада, само на няколко крачки от границата със САЩ. Предполага се, че те са станали жертва на схема за трафик на хора, заявиха канадските власти. 

Джагдиш Пател, 39 г. и Вайшаилбен Пател, 37г., замръзнаха до смърт заедно с децата си Виханги, 11 г. и Даркмик, на три г., след като се смята, че са се опитали да преминат в САЩ пеша, когато температурите падат до -35C близо до Манитоба миналата седмица. 

 

Рамандип Гревал, президент на Индийската асоциация в Манитоба, каза пред Би Би Си, че индийската общност в региона е обхваната от „здраво чувство за вина“ след новините за инцидента. Той обясни, че се говори, че семейство Пател са вървели 11 часа, добавяйки: „Не може да се излагате на такава степен на студ за минути, да не говорим за часове. “ 


Върховната комисия на Индия пусна известие със самоличността на семейството и каза, че техните преки роднини са били информирани. предава bg voice bg 

Полицията в западния щат Гуджарат в Индия започна да разследва смъртните случаи. Ашиш Бхатиа, генерален директор на полицията в Гуджарат, съобщи, че разследващите се опитват да установят дали в Индия е имало туристически агент, който е помогнал на групата. 

Специален екип, ръководен от старши консулски служител от Генералното консулство на Индия, е в Манитоба, за да помага при разследванията от канадска страна. 

Кралската канадска конна полиция на Манитоба (RCMP) откри четирите тела близо до Емерсън, след като американски гранични патрули им съобщиха, че са прибрали група индийски граждани от американската страна. 


 


Едно от лицата е открито с раница, пълна с вещи за бебе. Задържаният казал на разследващите, че носи раницата за група, която се е отделила от неговата. 

Разследващите заявиха, че смятат, че смъртните случаи са свързани със схема за контрабанда на хора. 

Шанд е изправен пред обвинения за транспортиране или опит за транспортиране на нелегални чужденци. Той беше освободен под гаранция в понеделник. 

 

Властите смятат, че четиричленното семейство е било отделено от друга група от петима индийци, които са вървели пеша в снега, докато са се опитвали да преминат границата. 

Тази група от петима също беше задържана миналата седмица, а зимната им екипировка съвпадала с тази на Шанд, се казва в документите. 


Една от задържаните на американска територия жени е била приета в болница заради измръзване и може да й бъде ампутирана част от ръката, съобщиха властите. 

Обвинителният документ гласи: „Разследването на смъртта на четирите лица в Канада продължава заедно с разследване на по-голяма операция за контрабанда на хора, в която се подозира, че е участвал Шанд. “ 

Шона Лабман, професор по човешки права, която изучава миграцията в Университета на Уинипег, каза, че отиването на юг от Канада в САЩ е по-рядко срещано, отколкото в обратната посока. До САЩ обикновено се стига по-лесно, по суша или по въздух, а Канада като цяло се смята за по-справедлива с политиката си за бежанците, каза тя. 


В изявление на суперинтенданта на RCMP Роб Хил се казва, че семейство Пател за първи път пристигна в Канада на 12 януари през Торонто и се отправя към „Манитоба и в крайна сметка до Емерсън на или около 18 януари“. 

В него се добавя: „Нямаше изоставено превозно средство, разположено от канадската страна на границата – това ясно показва, че някой е откарал семейството до границата и след това е напуснал местопроизшествието“. 

„С това, което знаем досега за дейността им в Канада, заедно с ареста, извършен в Съединените щати, смятаме, че това е случай на контрабанда на хора. Нашите служители от службите за големи престъпления и федералната полиция разглеждат всеки аспект от тяхното пътуване. Това включва пътуването им от Торонто на 12 януари до Емерсън около 18 януари. Това е дълъг период от време за семейство, което не е запознато с Канада. 


Част от разследването определя дали това пътуване е било улеснено по някакъв начин от физическо лице или лица. Нашето убеждение е, че хора са имали контакти със семейство Пател по време на престоя им в Канада. Това може да включва служители на хотел, бензиностанция или ресторант. “ 


Още за: семейство   умря   струд   Канада   САЩ   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар