Семейство, което получи остров за живеене, избяга оттам след месец в пълен ужас

01 юни 2019 10:24   6174 прочита


През пролетта на 2019 година компанията Bardsey Island Trust проведе конкурс за наблюдател на остров Бардси, който се намира край бреговете на Северен Уелс.

Победителят трябваше не само да живее на острова и да се грижи за него, но и да стопанивква животните в местната ферма.

Сред 50-те кандидати журито избира семейството на фермер - 44-годишният Нед и 45-годишната Софи Шерер от Уелс, които получили острова за ползване и то за цели три години. Те били назначени и с прилична заплата от 20 хиляди долара на човек. Заедно със семейството на приказния остров заминали и двете им деца - 10-годишният Сам и 12-годишната дъщеря Роуън.

В началото всичко било като от приказките, но нещата не се оказали такива, каквито изглеждат. Няколко дни, след като семейството стъпило на острова, техният син си изкълчил крака и се наранил, падайки върху камък. На следващия ден Софи извикала спасителните служби и заедно с децата заминала за болница в Уелс.

На Бардси останал само Нед, който трябвало да води самостоятелно домакинството във фермата, освен това бил длъжен да обслужва и туристите, които често пристигали на екскурзии на острова.

Самото място било много популярно сред пътешествениците под наименованието "Островът на 20-те хиляди светци".

На негова територия се намират руините на абатството на Св. Мария и според легендата там бил погребан самият крал Артур. Така че на острова пристигали редовно групи туристи.

Нед издържал на това подлудяващо темпо едва месец, след което се свързал с организаторите на конкурса и помолил да му разрешат да напусне острова. В момента позицията на Нед отново е вакантна и за нея се търсят други хора. / pochivka.blitz.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар