Семейство изостави новороденото си до боклука ,причината ще ви срази

14 август 2020 07:42   4099 прочита


 
 Грозна постъпка с новородено бебе в Китай разтърси света. 

Новородено момиченце е било изоставено до контейнерите за боклук в южнокитайски град от родителите си, които очаквали да бъде момче. Това съобщава DailyMail, цитирани от Монитор. 

Бебенцето било оставено на мястото от семейството си часове след появата му на бял свят, тъй като вече имали две дъщери. Мияч на улиците го открил до кофите и сигнализирал в полицията и така новороденото било предадено в спешен център за детски грижи. 

Родителите са били задържани по подозрение за изоставяне скоро след инцидента в град Донгуан в провинция Гуандун, се казва в официално изявление. 21-годишната майка, г-жа Ли, родила бебето в дните около 29 юли в апартамент под наем. Твърди се, че тя и мъжът ѝ се разочаровали от откритието, че новороденото е момиче. 

24-годишният баща с фамилията Джан, признал в полицията, че „мечтата му да има син се оказала разбита“, когато се родила третата дъщеря на двойката. По традиция в Китай са предпочитани мъжките рожби, тъй като те са преносители на фамилното име. 

В този случай родителите стигнали до решението, защото се страхували, че няма да се справят с отглеждането на три деца едновременно. Решението си те взели толкова бързо, че дори не смогнали да изберат име на детето си. Според данни от статистиката около 100 000 бебета биват изоставяни всяка година в Китай, което прави повече от 270 дневно. 

Съгласно законите родители, които са признати от съда за изоставянето на бебето си, могат да получат до пет години затвор. Това обаче се случва рядко поради тромавост на системата. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар