Родители искат камери с онлайн достъп в детските градини

03 февруари 2018 10:47   2279 прочита


Близо 18 000 души се обединиха в подписка за въвеждане на задължително видеонаблюдение в детските градини и яслите. Родителите настояват за изграждане на системи за видеонаблюдение във всяко помещение, включително и в дворовете, като идеята е камерите да излъчват онлайн с индивидуална парола за достъп за семейството на всяко дете. Родителите искат „електронните очи“ да са с достатъчно висока резолюция за идентифициране на лице при възникнал инцидент. Подписката е национална и стартира под мотото “Да спрем насилието с камери”.

”Нашата цел е поставянето не само на камери, а и повече контрол върху методите на работа в детските ясли и градини. В България има порочната практика да се възпитават децата с насилие и страх. С тези методи няма какво друго да очакваме, освен агресори, побойници и “хиперактивни” деца. Най-тежкото е, че че има случаи, в които деца се оперират по спешност заради насилие в яслата и то от възпитателите”, споделят родители.

В Бургас в момента видеонаблюдение има в 16 от 32-те детски градини. От местната власт съобщиха, че по план камери трябвало да бъдат поставени и в останалите забавачници до края на миналата година, но за това е наобходимо задължително съгласието както на служителите, така и на родителите. Предложението обаче срещнало отпор от част от преподавателския състав.

/bulnews.bg/


Още за: камери   достъп   градини   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар