Роди се дете без лице! Родителите заведоха дело срещу лекаря

10 май 2020 08:35   17245 прочита


 
 

Той е дете без лице: малкият Родриго се е родил в Португалия без нос и двете си очи. Новороденото все още е в болницата на Сетубал, родителите вече са завели дело срещу гинеколога. 

Според местните медии, още по време на бременността, по време на един от ултразвуците бъдещите мама и татко обърнали вниманието на своя гинеколог към факта, че нещо не е наред с детето. Освен това младите хора се смутиха от факта, че вместо необходимите 40 минути за преглед, специалистът отделил около 5 минути за прегледа. Лекарят обаче успокоил съпрузите и ги уверил, че плодът няма малформации. 

 Както се оказва по-късно, злощастният лекар не само не видял аномалията по лицето на детето, но и не забелязал, че момчето няма част от черепа, пише nau. ch. В своя защита гинекологът казал, че понякога се случва главата на детето да бъде притисната толкова плътно към стомаха на майката, че не е възможно да се изследват чертите на лицето. Според него това е било точно така. 

Нещастните родители обаче не искат да чуят никакви извинения и искат безскрупулният лекар да бъде наказан за небрежност. 

Съобщава се, че веднага след инцидента гинекологът е бил отстранен от работа за следващите шест месеца. Както стана известно, това не е първият път, когато пациентите обвиняват този специалист в безотговорност. От 2013 г. Асоциацията на лекарите от Южна Португалия вече е получила 6 жалби. 

Превод: Glas. bg 


Още за: дете   лице   pодители   дело   лекар   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар