Производството на смартфони в Южна Корея е към своя край

08 май 2019 09:50   3661 прочита


Корейският пазар винаги е имал силно влияние в сферата на смартфоните, което се дължи на огромната популярност на брандове като Samsung и LG. Двете компании имат огромен принос за генериране на БВП на страната и са основен източник на икономически ръст за държавата. Огромната конкуренция на китайските производители, обаче скоро ще доведе до интересна промяна в стратегията им, тъй като Samsung и LG планират да затворят настоящите фабрики в своята родина.

Производственият капацитет в съоръженията вече е ограничен и тенденцията е постепенно да бъде прекратен напълно. Решението не е случайно и е свързано с изместване на продукцията във външни страни, където работната ръка е много по-евтина. Въпрос на време е, обаче технологичните гиганти в Южна Корея да прекратят изцяло производствените операции в страната. Данни на Strategy Analytics показват, че през 2008г. около 11.3% от всички смартфони са създадени в тази държава.

Тази стойност, обаче се е свила до едва 1.3% през изминалата година, като сме все по-близо до времето, когато цифрата ще стане 0%. Добър пример в това отношение са Samsung, които преди десет години произвеждаха над 60 млн. смартфона в родината си, като в момента капацитета не надхвърля 20%. В същото време компанията поддържа мащабна мрежа от съоръжения в страни като Индонезия, Индия, Виетнам, Бразилия и др. Подобна е ситуацията при LG, които също ще спрат да създадат смартфони в Южна Корея./ digital.bg/

 


Още за: пазар   влияние   сфера   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар