Преживяла инсулт и кома 54-годишна жена преплува 3 км в морето!

12 юли 2014 14:28   6164 прочита


Целта на Албена Пенева беше да покаже, че силата на волята е по-голяма от физическия недъг

Жена, преживяла кома, преплува близо три километра от източния плаж на Поморие до морския фар на града. Не я изплашиха нито мъртвото вълнение, нито студената вода навътре в морето, съобщи bTV.За 54-годишната Албена Пенева предизвикателството е опит да покаже, че силата на волята е по-голяма от физическия недъг, както и да насочи вниманието на институциите към хората с увреждания.

Претърпяла инсулт, поморийката изпада в тримесечна кома, от която излиза с увреждане на мозъка и на двигателния апарат. Недъзите не я пречупват, но не може да се примири, че заради тях трета година не успява да си намери работа.

„Виждам колко е трудно да покажеш, че искаш да си като нормален човек. Както аз сега наистина искам да съм нормален човек. Знаем, че в цяла България е много трудно, но ей по толкоз мъничко трябва да има”, смята тя.

„Тази година от януари до юли, от НОИ пари няма. Питайте човек какво яде от януари до юли - грозни неща. Това не е само за мен, в България са грозни тези неща. Не трябва по този начин”, категорична е Албена. /Блиц/


Още за: жена   море   поморие   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар