Представиха най-мощната и най-скъпа суперкола Ford в историята

06 юли 2019 10:47   4239 прочита


Първите официални снимки на новото купе Ford GT MkII бяха показани на обществеността. Пистовият суперавтомобил на Ford ще бъде показан на живо на публиката през уикенда по време на 26-то издание на Фестивала на скоростта в британския град Гудууд.

Новият Ford GT MkII се явява най-мощният и най-бърз сериен автомобил в цялата история на марката. Въпреки че сериен е малко условно да се каже, защото само 45 такива коли ще бъдат пуснати на цена от 1,2 милиона долара. Между другото, не е позволено автомобилът да бъде управляван по обществени пътища.

Инженерите са модифицирали 3.5-литровия V6 EcoBoost двигател и са подобрили охлаждането му. Сега мощността надхвърля 700 к.с. и ускорението до 100 км/ч отнема по-малко от 3 секунди. Говори се, че новата суперкола ще бъде по-бърза даже от състезателния Ford GT от 24-те часа на Льо Ман и лесно ще надделее над стандартния Ford GT 2017.

Впечатляващият нов автомобил има и нови регулируеми DSSV амортисьори и карбоново-керамични спирачки Brembo с диаметър 395 mm отпред и 360 mm отзад.

Освен това, теглото на свръхмощната суперкола Ford е намалено с с 90 кг и значително е подобрена аеродинамиката й. /auto.blitz.bg


Още за: купе   Ford   фестивал   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар