Полицаи убиха педофил, укривал се от закона две години

29 юли 2014 13:08   6713 прочита


Телевизионно предаване довело до откриването на престъпника, той оказал съпротива при ареста

Полицаи в американския град Ню Йорк убиха при престрелка сексуален престъпник и педофил, който се е укривал две години от закона след нарушаване условията на освобождаване под гаранция. Мъжът е бил съден за сексуално насилие срещу две момчета, ненавършили 7 години в Калифорния. Престрелката е избухнала при опит полицаи и федерални шерифи да задържат 32-годишния Чарлз Моздир. За неговият случай бе разказано в епизода от миналата седмица на шоуто на Си Ен Ен „Ловът“. Смята се, че именно предаването е довело до сигнал в полицията, разкрил неговото местонахождение.

Престрелката е избухнала малко след 13:00 часа в сърцето на един от най-туристическите квартали на Манхатън - "Уест Вилидж", близо до Университета на Ню Йорк, когато екип, сформиран за залавянето на беглеца, се е опитал да му връчи призовка, докато той е бил в магазин, в който се продават наргилета, цигари и пури. Предполага се, че Моздир е работил в него като касиер.

Двама федерални шерифи и детектив от нюйоркската полиция са ранени при стрелбата. Те влезли в магазина, за да връчат призовката на Моздир, но той извадил револвер и започнал да стреля. В джоба му са намерени около 20 патрона.

Източници съобщиха, че единият от федералните шерифи е бил прострелян в крака, а нюйоркския детектив е получил три огнестрелни рани. В резултат на избухналата престрелка Моздир също е бил ранен. Всичките ранени са хоспитализирани в местна болница, където заподозряният по-късно почива.

Комисарят от полицията на Ню Йорк Бил Братън отказа да разкрие как властите са научили за местонахождението на Моздир./Блиц/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар