Показват диамант за милиони в Лос Анджелис

14 септември 2014 11:06   6612 прочита


Той е един от най-редките скъпоценни камъни в света

Безупречен син диамант с тегло 12 карата, един от най-редките скъпоценни камъни в света, е най-новата атракция в Природонаучния музей на Лос Анджелис, съобщи Асошиейтед прес.

Камъкът е бил купен нешлифован от американската бижутерскакомпания "Кора интърнешънъл" през февруари тази година за 25,6 милиона долара. Уникатът, наречен "Синя луна", е предоставен на музея от компанията и ще може да си види до януари 2015 година. Синият диамант е определен като изключително рядък и ценен заради уникалния си цвят, чистотата и размера.

"Неговото синьо е абсолютно феноменален цвят, наситеността му е извън всякакви класации", казва Гомес, главен изпълнителен директор на "Кора интърнешънъл". "Никога досега не съм виждал цвят като този", допълва Гомес.

Скъпоценният камък е интересен и от научна гледна точка, твърдят експерти от Природонаучния музей. Той е открит на голяма дълбочина и дава представа за това, което се случва в земната мантия.

В колекцията на Природонаучния музей има 3000 скъпоценни камъка, близо 150 000 образци от скали, минерали и метеорити, много от които са открити в Калифорния / Всеки ден / 


Още за: диамант   тегло   атракция   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар