Пожарникар изроди дете, а после му вдъхна нов живот!

15 септември 2020 07:46   3770 прочита


 
 

 
Марк Хадън е пожарникар от Южна Каролина и горд татко на три деца, включително на 6-годишната Ребека Грейс. Начинът, по който тя влиза в живота му обаче, е почти невероятен! 

В интервю за сп. "People" Хадън разказва за деня, който е променил живота му. 

На 14 ноември 2011 г. той отговаря на обаждане до 911 от жена, която изпитва силни болки в корема. Когато пристига на адреса, пожарникарят разбира, че ще му се наложи да изроди бебе за първи път в живота си. 

Хадън също така трябва да даде спешно кислород на бебето, тъй като то не можело да диша само. 

"Тя се бори от момента, в който беше поставена в ръцете ми. Беше невероятно да я чуя да плаче", разказва днес Марк. 

След като завежда бебето и майка му в болницата, Марк разбира, че родилката не може да се грижи за момиченцето, тъй като е самотна майка на тийнейджър. 

Тогава... той и съпругата му Бет, които от дълго време обмисляли да си осиновят дете, след като ражданията на двамата им сина протекли с усложнения, решават – взимат новороденото. Тръгнали към болницата, където посетили майката. 

"Сърцето ми остана при тази жена", разказва Бет, - Заснесох ѝ малък молитвеник и я попитах дали мога да ѝ донеса каквото и да било". 

Когато лекарят влиза в стаята и започва да говори за осиновяване, майката признава, че не може да даде детето си на някого, когото никога не е срещала. 

"Изведнъж се появи възможността да ѝ кажа, че двамата с Марк се молехме за осиновяване от години. А тя ме погледна и каза: "Искам да осиновиш моето бебе". Обадих се на Марк и му казах: "Мисля, че току-що се сдобихме бебе". 

Днес Ребека Грейс знае цялата история за това как е срещнала майка си и баща си. Тя обича балет и гимнастика и се разбира чудесно с братята си. 

"Всеки ден с нетърпение очаквам да я събудя, да я приготвя за училище, а вечерта да я прибера у дома", споделя Марк пред CNN. 

"Това са най-хубавите дни от живота ми. Тя допринесе толкова много за живота на всички ни", настоя той.

Глас бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар