Подла измама, свързана с К-19, плъзна из нета

29 юни 2020 08:19   4316 прочита


 Министерството на правосъдието на САЩ предупреждава, че в интернет са се появили фалшиви карти, които човек може да принтира в къщи и които да показва в магазините и ресторантите, за да не носи маска. Това съобщава bg-voice. com. Наскоро издаден сигнал от ведомството призовава обществеността да не обръща внимание на измамните карти, които уж са издадени от „Агенцията за свобода на дишането“.

Тя не е нито федерална, нито държавна агенция. Във фалшивия документ се посочва, че носенето на маска носи психически или физически риск за притежателя. На картата също така пише, че Законът за хората с увреждания (ADA) забранява повдигането на въпроси за здравословното състояние, влошено от употребата на маски.

„Ако бъде установено нарушение на ADA, можете да бъдете изправени пред големи наказания. Организациите и предприятията могат да бъдат глобени до 75 000 долара за първо нарушение и 150 000 долара за всяко следващо нарушение“, гласи още картата.

Някои от версиите на подобни карти имат лого подобно на министерството на правосъдието. Не е ясно колко карти циркулират онлайн, но изглежда, че са разпространени чрез Facebook страница, принадлежаща на фалшифата „Агенция за свобода на дишането“. От април Центъра за контрол и превенция на заболяването препоръчва на хората да носят маски от плат. 

  Blitz. bg:


Още за: измама   карти   Ковид 19   САЩ   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар