Плаващ в Космоса хотел отваря до 2021 г.

28 февруари 2018 09:06   1911 прочита


Милиардерът Робърт Бигълоу, който е основател на хотелската верига Budget Suites, планира амбициозен нов проект за изграждане на космически хотел до 2021 г.

Новата му компания Bigelow Space Operations, за чието съществуване беше съобщено във вторник, е част от Bigelow Aerospace, основана през 1999 г.

Bigelow Aerospace понастоящем е в процес на изграждане на два космически модула B330-1 и B330-2, за които милиардерът твърди, че са доста напреднали в производството, съобщава Daily Mail.

Bigelow Space Company е създадена да управлява модулите, докато Bigelow Aerospace отговаря за изпращането им в орбита.

Тези два модула ще служат като орбитиращи хотели. С дължина от 16 метра, те се свързват помежду си, за да образуват огромна частна космическа станция. Ще са позиционирани на ниска орбита около Земята.

Ако планът успее, космическият хотел на Бигълоу ще бъде не само туристическа дестинация, но и ще служи като подходящо място за правителства, търсещи орбитално лабораторно пространство.

За тези, които търсят галактическа ваканция, Бигълоу отбелязва, че цената на престоя ще бъде осемцифрено число, но от по-малките.

Новият космически хотел е поредната стъпка в инвестицията на милиардера в "глобалния космически пазар".

Компанията му влага средства и в други проекти, които целят по-нататъшно дългосрочно проучване на космоса. Тя работи съвместно и с United Launch Alliance (ULA), за да изпрати новото си местообитание в ниска лунна орбита до 2022 г.

Това е само допълнение към плановете на компанията да изпрати хора на Марс, посочва Бигълоу, но би било огромен скок за човечеството./retro.bg/


Още за: хотел   Космос   проект   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар