Phillips Electric Car с интерес към България

25 юли 2019 10:02   2797 прочита


Phillips Electric Car проявява интерес към България като възможна локация за изграждане на център за асемблиране на електрически автомобили, електрически мотопеди, електрически микробуси и електрически автобуси, предназначени за европейския пазар. Намерението на компанията е и за изграждане на предприятие за електрически батерии или за партньорство с вече съществуващо местно такова.

Президентът на Phillips Group, Банг Сеунхо, е на посещение в България в рамките на една седмица, като основните му приоритети са срещите с ръководството на Министерство на икономиката, Национална компания индустриални зони (НКИЗ), Тракия икономическа зона (ТИЗ), и с частни фирми от сектора на автомобилостроенето. При евентуален успех, компанията планира да продължи инвестирането в страната ни и в други области, като енергетика.

„България може да е трамплин за целия Европейски съюз, разчитайте на пълна подкрепа от Министерството на икономиката за Вашата инвестиция“, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с Банг Сеунхо, президент на Phillips Group – Phillips Electric Car, Phillips Energy, Phillips Construction./ economy.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар