Откриха сезона на морето… туристите ги няма

02 юни 2020 14:24   3952 прочита
сн. БТА
сн. БТА


сн. БТА

От 1 юни плажовете по българското Черноморие вече са отворени за туристи – със спасители и с нови цени за чадъри и шезлонги. Въпреки примамливите условия, дали заради хладното време или нещо друго, плажовете останаха празни.

Само четири хотела обявиха, че започват работа в Слънчев жряг в понеделник. През уикенда те бяха посетени от българи, но не и от чужденци. Хотелиерът Христо Чапкънов заяви пред bTV, че са позитивно настроени към факта, че границите вече са отворени.

„Трябва да създадем максимално добро условия, така че повече хотели да отворят. Целта е да не загубим България като дестинация за туризъм“, каза Чапкънов.

Като противоепидемична мярка – чадърите и шезлонгите в курорта ще се дезинфекцират всяка сутрин и вечер. В момента плажните принадлежности бяха намалени драстично – на 4 лв.

Въпреки призивите на министъра на туризма българите тази година да изберат родното Черноморие, хотелиерите все пак разчитат предимно на чужденците.

„На всички ще ни е доста трудно, ако тази година не дойдат чуждестранните туристи. До последно правихме калкулации на какви условия да работим. Надявам се след отварянето на границите да започнат да пристигат и чуждестранни туристи“, каза концесионерът на плажа Кирил Спасов.


Още за: туристи   море   сезон   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар