От последните минути: Решиха съдбата на Алек Болдуин след фаталния инцидент

24 октомври 2021 14:03   5670 прочита


63-годишният актьор оказва пълно съдействие на полицията и срещу него няма повдигнато обвинение

Алек Болдуин, който простреля фатално операторка, е получил зареден пистолет, но му е било казано, че той е безопасен. Това стана ясно от съдебни протоколи, предоставени на медиите. 63-годишният актьор оказва пълно съдействие на полицията и срещу него няма повдигнато обвинение, предава Блиц.

На снимачната площадка на филма "Ръст" днес е тихо. Тук са само полицаите, останали да охраняват местопрестъплението. 24 часа по-рано Алек Болдуин произвежда изстрел с реквизитно оръжие. Снима уестърн. Но в пистолета вместо халосни, има бойни патрони. От раните си почина операторката Халина Хътчинс.

В дните преди фаталния инцидент, на снимачната площадка се разразява скандал - сценични работници настояват за по-високи заплати и нормирано работно време. Част от тях дори напуснали екипа. Твърдят, че Холивуд невинаги предоставя достатъчно добри и безопасни условия на труд.

"Когато се снима мащабна продукция като тази, обикновено продуцентът е готов да плати, за да наеме най-добрите в бранша. Хора с по над 20 години опит. Притеснително е да имаш такъв бюджет, а да не наемеш правилните хора", заяви Кейт Девани, режисьор.

Дейв Холс е асистент-режисьорът, който минути преди инцидента уверява Алек Болдуин, че му дава безопасен пистолет. Отговорна за реквизитните оръжия се оказа 20 и няколко годишната Хана Рийд, за която това е първи подобен ангажимент. Засега не са повдигнати обвинения на никого.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар