Осъдиха проповедник на 8658 години затвор 

17 ноември 2022 05:24   3360 прочита


Съд в Истанбул издаде  нова присъда по делото срещу турския проповедник Аднан Октар, като го осъди на общо 8658 години затвор. 

Октар беше осъден през 2021 година на 1075 години затвор за различни престъпления, сред които основаване и ръководене на престъпна организация, политически и военен шпионаж, подпомагане на групировката ФЕТО, без да е неин член, сексуално насилие, включително над непълнолетни лица, принудително лишаване от свобода, мъчения и пр. Присъдата обаче беше отменена от апелативния съд и процесът започна наново. 

Спецакция: Окошариха богатия проповедник Аднан Октар, водач на секта от красиви мюсюлманки (СНИМКИ) 

Октар беше арестуван през 2018 г. заедно с 200 свои сътрудници след твърдения за сексуални злоупотреби и отвличане на непълнолетни. 

Той бе обвинен, че е създал престъпна структура под привидния облик на религиозна общност, прилагайки правила и методи, противоречащи напълно на религията и морала. В обвинението той и неговите последователи се описват като членове на опасен култ, занимаващ се от 90-те години насам с експлоатация и промиване на мозъци на млади жени. Аднан Октар бе популярно лице от телевизионния екран в Турция като водещ на различни токшоута, излъчвани по неговата телевизия А9. В тях той обсъждаше ислямските ценности, а понякога танцуваше с млади жени, наричани от него "котета", и пееше с млади мъже, неговите"лъвове", припомня БТА. 


Задържаха мъжа, който се самозадоволява до детска градина 

Под псевдонима Харун Яхя през 2006 г. Октар написа "Атлас на сътворението", в който твърди, че теорията за еволюцията на Дарвин е в основата на глобалния тероризъм. 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар