Още пикантерии за най-скъпото имение в Бевърли Хилс, купено от българин

23 април 2019 15:09   9898 прочита


Нашенецът взел луксозния имот за 24 млн. долара повече отколкото предишния собственик

Появиха се нови подробности около мега сделката, за която по-рано днес американските медии гръмнаха. БЛИЦ припомня, че се разбра, че българин е купил най-луксозно имение в Бевърли Хилс. За целта той е дал 35 милиона долара. Със сумата се е облажил д-р Дъг Барнс. Той е създател на компания, произвеждаща очила. Д-р Дъг Барнс; Снимка: Twitter Барнс се опитва да продаде имота си от 2015 година, когато го обявява за продан за 55 млн. долара.

Бизнесменът е купил къщата през 2011 г. за много по-малка сума – 11 млн. долара. Работата му обаче е предимно в щата Тексас и по тази причина той решава да се отърве от ненужния имот в Калифорния. Луксозното имение се намира само на няколко пресечки от хотел „Бевърли Хилс“ и „Сънсет булевард“. Къщата е дело на архитекта Гала Ашър. През 2016 г. едно от именията на Ашър беше продадено за 100 млн. долара.

Площта на имота е над 3 декара и половина. Сградата има 1325 квадратни метра застроена площи седем спални. Първоначално е била оценена за 55 млн. долара, така че купувачът е сключил изгодна сделка, купувайки я на значително по-ниска цена. Но според списанието има някои следи към купувача – първо, изглежда очевидно, че той е чужденец; второ имението е придобито от юридическо лице, свързано с Христо Йорданов Христов; трето, това или един изтъкнат търговец на оръжие от България, или негов едноименик. "Варайъти" описва историята на имота с площ 9 акра (3,64 декара).

Сградата с 1325 кв. метра застроена площ и седем спални е завършена през 2014 г. при собственици бивш израелски военен и съдружници. Домът предлага 7 спални – 3 на първия етаж и 4 на втория. Мастър бедрума е повече от огромен – почти 300 кв.м., което е два пъти повече от размера на средно-статистическо жилище в САЩ.

Таваните са високи близо 8 метра, а акцент в имението е 24-метров водопад, който се управлява от компютър – за него казват, че ще "ви падне ченето". Басейн, палмови дървета, които крият от любопитни погледи, кино зала и конферентна зала са друга част от екстрите в имението. Първоначално е била оценена за 55 млн. долара, "така че Христов – или който действително е купил този колос – е сключил добра сделка, но разбира се това зависи от гледната точка".


Още за: сделка   българин   имение   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар