Още едно чудо в Измир! На 91 час след труса: извадиха 4-годишно дете под отломиките 

03 ноември 2020 09:58   2391 прочита


През 91-ия час на спасителната акция в Измир се случи още едно чудо. Спасителите извадиха 4-годишната Айла Гезгин жива от останките. 

"Айла Гезгин беше спасена жива", каза губернаторът на Измир Явуз Селим Кьошгер. Спасителните усилия продължават след земетресението с магнитуд 6, 6, станало в Измир. 98 са жервтивте в Измир. 


 
В района се извършват текущи интервенционни и подобрителни дейности с общо 7 хиляди 967 служители, 25 кучета за търсене и спасяване и 1071 превозни средства от AFAD, JAK, неправителствени организации и общини. 

На петия ден има голяма надпревара с времето. Работата продължава в разрушения апартамент на Риза бей. Търси се за шумове със специални устройства. 

Припомняме, че по време на 65-ия час бе извадена 3-годишната Елиф Перинчек. 

Тя е откарана в болницата, като е оставена в линейката с аплодисменти. 

Президентът Ердоган направи изявление по отношение на Елиф, която беше спасена от отломките. Ердоган, „Оздравявай скоро, скъпо мое дете. ", предаде NTV 

Като направи изявление относно здравето на Елиф, здравният министър Фахретин Коча каза: „ Тя в съзнание, няма сериозно счупване или фрактура на мускулите. Тя е проследена в реанимация, тъй като е била неподвижна и притисната дълго време под отломките. И двете й по-големи сестри са в добро състояние. " 

 
 

 
 
 
 
 
.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар