Окован, пребиван и малтретиран в продължение на 50 години, слонът Раджу се разплака при освобождаването си

07 юли 2014 14:32   11358 прочита


Раджу е индийски слон, държан окован в последните 50 години, след като е бил незаконно заловен в Индия. Била наложена конфискация от „собственика“, който нямал никакви документи за неговото притежание, след като го отделил от майка му още като малко бебе. Животното кървяло от шиповете по веригите, които се забивали в плътта му, и се хранел от остатъците на туристите. Единственото, което му било познато, била болката и жестокостта, съобщава ДейлиМейл. Екип от северен Лондон, който се занимава с благотворителности, свързани с опазване на дивата природа /Wildlife SOS/, пропътувал целия път до Индия, за да освободи и спаси животното.

На Деня на Американската независимост, 4 юли, сълзи от радост се спускали от очите на изтерзаната душа, след като най-сетне била освободена от половинвековното си страдание. Животното, което тежало пет тона и половина, било отведено в местност за опазване на околната среда на 350 мили разстояние. Всеки ден величественото същество било принуждавано да държи метална кутия и да моли за няколко монети преминаващите, оцеляващо на хвърляната пластмаса и хартия за да утоли непоносимия глад и изтощение.

Дори козината от опашката му била изскубвана и продавана като символ за добър късмет. Миналата седмица екип от десетима силни ветеринара и експерти по дивата природа, редом с двадесет представители на отдела за защита на горите както и шестима полицаи спасили слонът от страданията му. Мисията се състояла през нощта. Изключително емоционалната акция за избавлението на слончето, подложено на крайни жестокости и 24-часово оковаване в последните петдесет години, била сърцераздирателна и за неговите спасители, които виждали как то осъзнава, че скоро ще бъде на свобода.

Слоновете са не просто царствени животни, те са изключително интелигенти същества, доказали възможността си да чувстват скръб, така че човек само може да предполага какво кошмарно мъчение е бил последният половин век за това същество. Кампаниите до момента са събрали над 10 000 хил. долара с цел да помогнат за рехабилитационния процес на Раджу, така че скоро, когато е готов, да може да бъде пуснат в естествената си среда заедно с още два женски слона, изстрадали подобни немислими жестокости.

Превод: Благовеста Димитрова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар