Огромна австралийска крава е висока почти колкото Майкъл Джордан

30 ноември 2018 09:40   4659 прочита


Крава от Западна Австралия се сдоби с огромна популярност в интернет заради огромните си размери.

Никърс, 7-годишна крава порода Холщайн-фризийско говедо, е с невероятната височина от 192 см, или само 7.6 см по-ниска от легендарния баскетболист Майкъл Джордан.

Теглото й е 1 399 кг, с което печели неофицилната титла за най-голямо добиче в Австралия.

За да си представи невероятните й размери, човек трябва да знае, че една зряла крава от породата Холщайн-фризийско говедо тежи около 680 кг и достига височина от 146 см при плешката, според The Cattle Site. Биковете обикновени достигат максимална височина от 179 см и тегло над 1 000 кг.

Никърс превъзхожда средното Холщайн-фризийско говедо, както на височина, така и на тегло, но въпреки това е малко по-малка от притежателя на рекорда на Гинес за най-високо говедо – бивол от породата Кианина на име Белино, който през 2010 г. е измерен в Рим с височина от над 201 см.

Въпреки това, внушителните габарити на Никърс привлякоха вниманието на хората по света, които се чудят каква ли ще е съдбата й.

Собственикът на Никърс - Джеф Пиърсън, споделя пред Perth Now, че огромната крава официално няма да мине през кланицата, но не заради звездния си статут, с който се сдоби напоследък, както човек би си помислил.

"Тя е прекалено тежка. Няма да може да мине през месопрепработвателните машини. Затова просто ще продължи да се радва на живота", казва той.profit.bg


Още за: крава   височина   титла   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар