Обявиха кои са най-добрите ски курорти в света 

26 януари 2022 07:18   2 коментара   3724 прочита


 
 

 
Вербие в Швейцария беше обявен за най-добрия ски курорт в света, открадвайки короната от френския Вал Торанс. Вербие получи титлата в 2021 World Ski Awards, избрани от професионалисти в ски индустрията и от обществеността в редица категории, включително най-добри курорти, хотели, хижи и туроператори. Тази година повече от 2. 2 милиона души са дали своя глас, съобщава Daily Mail. 

Това е двойна победа за Вербие, тъй като петзвездният W Verbier е класиран като най-добрия ски хотел в света за шеста поредна година. 

Други големи победители на тазседмичната онлайн церемония по награждаването включват швейцарската хижа Zermatt Peak, която се намира „в сянката на величествения Матерхорн“ и е обявена за най-добрата ски хижа в света; и „изящния“ австрийски Aurelio Lech, награден с титлата "Най-добър бутиков ски хотел в света“. 

Вербие, който е врата към ски зоната 4 Vallées, впечатлява съдиите със своя „терен от световна класа, очарователни хижи и процъфтяваща алпийска сцена“. 

"Кацнал на слънчево плато на надморска височина от 1500 метра в сърцето на швейцарските Алпи, със своите хижи с покриви от плочи, Вербие грижливо поддържа чара си на алпийско селище, “ се посочва в писанието на курорта. 

Отбелязва се, че „с близо 100 лифта и повече от 400 км ски писти за всички нива на опит“ курортът е „задължителен за скиори от цял ​​свят“. „Неговият „après-ski“ е истинска институция, която посреща космополитна клиентела от всички поколения, да не говорим за незабравимия нощен живот“. 

Вал Торанс - най-високият курорт в Европа, разпологен на 2 300 м, завоюва титлата "Най-добър ски курорт в света" седем пъти в деветгодишната история на наградите. Досега само Кицбюел успяваше да я открадне от него. 

Вал Торенс обаче не остава съвсем на сухо - той е обявен за най-добрия ски курорт на Франция за 2021 г. Правейки го още по-привлекателен, хотел Le Pashmina в курорта е избран за най-добрия бутиков ски хотел в страната. 

Според 2021 World Ski Awards петзвездният имот е „един от най-красивите планински хотели, с много светлина, големи пространства, меки материали и живи цветове“, пише Profit. bg. Хотелът също така е дом на главния готвач Жоселин Жанблан и неговия ресторант Les Explorateurs със звезда Мишлен. 

Вижте и останалите носители на награди: 

Най-добър ски курорт 2021: Вербие (Швейцария) 

Най-добър курорт за свободен стил 2021: Лаакс (Швейцария) 

Най-добър ски хотел 2021: W Verbier (Швейцария) 

Най-добър нов ски хотел 2021: The Vale Rusutsu (Япония) 

Най-добър зелен ски хотел 2021: Rocksresort (Швейцария) 

Най-добър бутиков ски хотел 2021: Аурелио Лех (Австрия) 

Най-добра ски хижа за 2021 г. : Zermatt Peak (Швейцария) 

Най-добра нова ски хижа 2021: Chalet Face à Face (Франция) 

Най-добра курортна ски компания 2021: Bergbahn AG Kitzbühel (Австрия) 

Най-добър закрит ски курорт 2021: Ski Dubai (ОАЕ) 

Най-добър ски туроператор за 2021 г. : Tui 
 

2 коментара
26 Януари 2022 09:42 | Каруцар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А бившия краварник Банско дека е?


26 Януари 2022 12:13 | PEDal
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До бившия говедарник Кулиното
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар