Обява за работа, която шокира интернет: Фирма търси работнички, които трябва да правят това с шефа - "Може и без това, но... " 

24 юни 2024 07:32   5397 прочита


 
 
Технологичните компании стават все по-креативни с обявите си за работа, но един полски разработчик отиде твърде далеч. 

Полската компания "Spectrum Studios", а именно, публикува обява за работа, в която търси работници за разработката на нови видео игри и на пръв поглед всичко изглежда наред. 

Когато обаче се вгледате малко по-внимателно, след питане за общоизвестност, ще попаднете на странно искане - пише, че висенето в сауната е задължително. 


Разбира се, това е меко казано необичайно и сами преценете дали работата е "извлечена" от факта, че видеоиграта, за която търсят работници, всъщност се развива в сауна. 

Яцек Пьорковски от това студио написа, че "сценаристите на игри трябва да ходят на сауна с него, за да могат да измислят сценарий за видео игра по най-добрия начин". 

„Можете и без това, разбира се, но ми харесва фактът, че могат да използват опита си в сауната, за да напишат страхотни сцени“, добави Пиорковски. 


Както можете да си представите, тази реклама беше бързо изтрита след негативното внимание и гневните коментари, които предизвика. От студиото пък отново проговориха, опитвайки се да се защитят. 

„Това се изисква като част от проучването за играта – не се казва, че човек трябва да е гол или да ходи на сауна строго с шефа. Можете да отидете и с жени, просто трябва да разберете емоциите, които искахме да събудим с тази игра“, посочи Пьорковски. 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар