Нов световен рекорд: Жена роди десет близнаци 

10 юни 2021 06:58   2471 прочита


 
Госиаме Тамара Ситоле, на 37 години от ЮАР, счупи световния рекорд на Халима Сисе от Мали, която миналия месец роди в Мароко девет бебета. 

Жителката на ЮАР роди в болница в Претория цели 10 близнаци – с две повече, отколкото бяха установили лекарите по време на медицинските консултации, каза съпругът ѝ Тебохо Цотеци. 

Бебетата – седем момчета и три момичета, са родени със секцио, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Pretoria News". 

Ситоле вече има шестгодишни близнаци и бременността ѝ е била естествена, пише изданието и уточнява, че жената не е лекувана срещу безплодие. 

"Щастлив съм. Развълнуван съм. Не мога да говоря много", казва Цотеци. 

В интервю миналия месец Ситоле признава, че е шокирана и очарована от бременността си. 

Когато по-рано тази година лекарите ѝ казали, че е бременна с шестзнаци, тя не повярвала. По-късно прегледите показали, че всъщност бебетата са осем. 

Ситоле признава, че е била шокирана от бременността си и в началото ѝ е било много трудно. Но сега единствените ѝ молитви са тя и децата да останат живи. 

Професор Дини Мавела, заместник-ръководител на медицинското училище в Университета по здравни науки "Сефако Макгато", каза, че случаят на Ситоле е рядък и обикновено се получава в резултат от лечение на безплодие. 

Децата ще да прекарат следващите няколко месеца в инкубатор, тъй като това е била бременност с "висок риск", каза Мавела. 

Това е уникална ситуация, смята професорът. 

Ситоле счупи рекорда за най-много деца, родени наведнъж. Досега той принадлежеше на Сисе, която миналия месец роди в Мароко девет деца. 

Преди нея рекордьор беше американката Надя Сюлеман, която през 2009 г. ражда осем деца, като нейните са били заченати чрез ин витро оплождане. Блиц 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар