Необикновен увеселителен парк на 100 метра под земята радва малки и големи

09 март 2020 08:32   2114 прочита


Невероятен увеселителен парк в Румъния събира посетители от цялата страна и не само. В близост до Клуж-Напока - вторият по големина град на Румъния и неофициална столица на област Трансилвания, се намира една от най-старите солни мини в света. Датираща от около 2000 години, Salina Turda работи в продължение на векове, преди да затвори през 1932 г. Нейните огромни пещери са използвани за бомбоубежища по време на Втората световна война, а по-късно за съхранение на сирене.

След това огромната мина е подложена на огромно преобразуване, превръщайки се във футуристичен тематичен парк, разположен на повече от 100 метра под земята. Първият поглед към вътрешността на Salina Turda спира дъха, обещава британският вестник Sun. След спускане през поредица от тесни тунели, туристите се изкачват на висока платформа с изглед към главната пещера.

Размерът на пространството е просто невероятен, тъй като гледате от тавана през каскадни неонови светлини към оживения увеселителен парк, разположен на повече от 40 метра по-долу. Ако сте достатъчно смели, можете да се разходите из периметъра на мината по ужасяващите й дървени съоръжения. В противен случай можете да се насочите направо към панорамния стъклен асансьор, който ви отвежда до основния етаж.

Той е само един, така че има вероятност да се наложи да изчакате на опашка. Самият увеселителен парк е доста нискотехнологичен. Предлага миниголф, билярдни маси, маси за пинг-понг, игрище за хандбал и боулинг. Любимо на феновете е 20-метровото виенско колело, което предлага една наистина невероятна гледка в древната румънска кариера. Ако сте достатъчно смели, можете да се разходите из периметъра на мината по ужасяващите й дървени съоръжения.

В противен случай можете да се насочите направо към панорамния стъклен асансьор, който ви отвежда до основния етаж. Той е само един, така че има вероятност да се наложи да изчакате на опашка, пише profit.bg. Самият увеселителен парк е доста нискотехнологичен. Предлага миниголф, билярдни маси, маси за пинг-понг, игрище за хандбал и боулинг.

Любимо на феновете е 20-метровото виенско колело, което предлага една наистина невероятна гледка в древната румънска кариера. Но центърът на мината е зашеметяващото му подземно езеро, до което се стига с поредния асансьор на около 120 метра под земята. Там можете да преминете на малък остров, от където да наемете лодка, за да изследвате сами най-отдалечените части на лагуната и се възхищавате на „соления водопад“, който цъфти над главата ви.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар