Не е за вярване! Откриха писмо в бутилка на 132 години ..

07 март 2018 12:38   3556 прочита


Писмо в бутилка, окачествено като едно от най-старите известни послания от този тип в света, е намерено в Австралия - 132 години, след като е хвърлено в Индийския океан през борда на германски плавателен съд.Hа писмото в бутилка, наполовина заровено в пясъка, се е натъкнала Тоня Илман, докато в края на януари се е разхождала из дюните на остров Уедж, на около 180 километра северно от град Пърт, щата Западна Австралия.

Бледият ръкопис разкрива, че писмото, написано на немски, датира от 12 юни 1886 г. На обратната му страна е указано който го намери, да запише часа и мястото и да го предаде на Германската военноморска обсерватория или на най-близкото германско консулство, предават световните агенции.

Посланието в бутилка е хвърлено през борда на плавателния съд "Паула" като част от 69-годишен експеримент на Германската военноморска обсерватория за по-добро разбиране на океанските течения и търсене на по-бързи и ефикасни корабни маршрути, се посочва в изявление на Западноавстралийския музей.

/blitz.bg/


Още за: писмо   бутилка   тип   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар