Най-модерното училище в страната откри учебната година, школото във Враца удари конкуренцията

16 септември 2019 11:56   5628 прочита


Средно училище ”Христо Ботев” в град Враца откри учебната 2019-2020 година с още нови придобивки. То е може би най-модерното училище в България, с най-красивите и вдъхновяващи към трупане на знания класни стаи. Тазгодишната кампания по прием след 7-ми клас отново показва, че това е най-предпочитаното училище в региона.

Още след първи етап на класиране, се оказа, че в него не са останали свободни места от обявения държавен план-прием на ученици в 8 клас. Минималният бал за учебното заведение е 295,5 точки, докато в престижната врачанска математическа гимназия е доста по-нисък - 222 точки. Всеки специализиран кабинет в него е уникален. В кабинета по биология например, под учителската катедра е вграден огромен аквариум с декоративни рибки.

Един от любимите на учениците е кабинетът по география - не само заради атрактивния дизайн на тавана и стените, украсени с рисунки на космически тела и звездно небе, но и заради приказната атмосфера, в която работят учениците. Вълнуващ е и кабинетът по история, декориран със символи и знакови сцени от българската история, в който е уреден и малък музеен кът. И всичко това е постигнато с делегирания бюджет от Министерството на образованието.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар