Най-богатите фамилии във Флоренция са едни и същи от 1427 г. насам

01 септември 2016 09:11   4249 прочита
Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock


Снимка: Shutterstock

Едни и същи фамилии във Флоренция успяват да задържат богатството си и продължават да са на върха на социо-икономическата стълба от 1427 г. насам, посочва проучване на италиански учени, цитирано от сп. Quartz.

Икономистите Гилермо Бароне и Сауро Мочети достигат до този извод, след като анализират най-големите данъкоплатци във Флоренция през 15 в. и през 2011 г. Фамилните имена се оказват еднакви - през близо 600 години.

Наблюдателите признават, че има недостатъци в проследяването на семейното състояние, използвайки втори имена, но отбелязват, че италинските фамилии имат много регионален произход и тенденцията е да се предават линейно. Семействата на върха заемат най-престижните видове работа. Родители съхраняват и предават богатството на децата си, включително по време на различните исторически фази във Флоренция, кампанията на Наполеон в Италия, диктаторството на Бенито Мусолини и две световни войни.

Изследването добавя още доказателства, че има богати, които умеят да остават богати. В Англия например е доказано, че семейният статут може да се задържи над 8 века или в продъжение на 28 поколения. Същата черта споделят и елитните фамилии в Китай, чието високо положение се задържа от годините на Мао насам.Мениджър бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар