Новините на югозападна България
Сузанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си Трагедия: Цяло семейство повито в черно! Двама братя и бременна жена загинаха под свлачище 
   РегистрацияЗабравена парола

Най-безопасните места на планетата: Къде ще се спасим от апокалипсиса?


18 октомври 2019 09:30   2300 прочитаНеизвестно поради каква причина, но в последно време учените все повече и повече се занимават с изследвания на темата за апокалипсиса.

Съвсем неотдавна те изяснили на кои места на планетата в случай на природен катаклизъм или пандемия ще оцелеят най-много хора.

За новото си изследване разкриват в публикация учени от Университета Отаго в Нова Зеландия. Те разказват, че решили да установят в кои части на света хората ще успеят да се спасят от пандемия.

Ето какво отбелязват те:

"Макар и носителите на инфекции да могат леко да преодолеят сухопътните граници, затворен, самодостатъчен остров би могъл да приюти население, които след това да може да насели планетата след катастрофа."

Учените добавят, обаче, че малките острови няма да могат да помогнат на хората да се спасят.

Според тях за ефективно възстановяване на цивилизацията ще са необходими технически експерти и научни специалисти.

Ето защо в рамките на изследването експертите са разглеждали най-вече места, където отсъстват сухопътните граници, но населението надвижава 250 хиляди души.

Освен това учените са отчели и влиянието на политическите и социални особености, а също и качеството и количеството на природните ресурси и климата.

В крайна сметка при оценка на 20 локации по скалата от 0 до 1 се оказало, че най-перспективни за спасяването на човечеството ще бъдат Австралия, Нова Зеландия и Исландия.

Според учените тези държави най-успешно ще се справят за възраждането на планетата при евентуален катаклизъм или пандемия. / pochivka.blitz.bg/

Още за: причина  тема  апокалипсис Още от: Любопитно

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.