Мъжът на Нефертити бил извънземен?  

04 март 2021 07:53   1 коментар   5320 прочита


  
Пирамидите не са единствената загадка на Древен Египет, която навежда на мисълта за извънземна намеса. Друг пример е фараонът Ехнатон - предполагаемият баща на знаменития Тутанкамон и съпруг на не по-малко знаменитата Нефертити. 

Ако той беше наш съвременник, би направил шеметна кариера в Холивуд - без никакъв грим ми могъл да играе извънземен. Издължено лице със змиевидно изражение, яйцевиден череп, силно изтеглена назад тилна част. 


 
Вместимостта на този череп е 1, 5 пъти по-голяма, отколкото при обикновените хора. Пръсти - като паешки крачка, стъпала като перки, огромен тлъст задник. И женски гърди. Така съвременниците му изобразявали Ехнатон, и всъщност не изопачавали много действителността. 

Останките на фараона, открити през 1907 година, се оказали силно повредени. Учените и досега не са 100% убедени, дали те принадлежат именно на Ехнатон. 

Но повече или по-малко запазилият се в саркофага череп изглежда достатъчно странно за човек - огромно криво яйце. 

Този череп истински ме порази, заяви известният египтолог проф. Доналд Редфорд и обеща да го изследва най-подробно. 


 
Откъде идват тези толкова явни уродства? На този въпрос първо се опитали да отговорят патоанатомите, които представили резултатите от изследванията си на наскоро приключилата конференция в медицинския факултет на университета на щата Мериленд. 

Ъруин Брейевман от Йейл смята, че фараонът е бил обезобразен от генетични отклонения. Той обаче открил едновременно проявление на няколко мутации: синдрома на Марфан, който удължава крайниците и лицето и прави пръстите като на паяк; синдромът на Клайнфертел кара организма да произвежда голямо количество женски полови хормони, което води до гинекомастия - поява на голяма женска гръд; синдромът на Фролих пък провокира складиране на мазнини по седалището и бедрата. А главата се издължила назад, тъй като в детството му рано се сраснали костите на черепа. 


 
Поне два факта пречат да се приеме, че фараонът е бил просто един болен мъж. 

Тези синдроми не се срещат наведнъж, а поотделно се проявяват само външно. Мъж, страдащ поне от един от тях първо е импотентен с микроскопичен полов орган и второ е безплоден. 

Ехнатон обаче, както свидетелстват историческите хроники, не бил нито едното, нито другото. 
Той имал внушително мъжко достойнство - нереално в съчетание с женските гърди и бедра. Държал огромен харем, имал две официални съпруги и повече от 10 деца. Само красавицата Нефертити му родила 6 дъщери. 

Тутанкамон е син от втората му жена - Хия, за която се знае много малко. Освен това женствената фигура на Тутанкамон е сериозен довод в полза на това, че именно Ехнатон е бил негов баща. 

Уфолозите пък смятат, че генетичните отклонения са резултат от експерименти на извънземни и по-точно гущероподобни същества, долетели от района на Сириус. Те се споменават от много древни народи, включително египтяните, шумерите и догоните. 

Разбира се извънземните едва ли са имали преки сексуални контакти с обитатели на Земята. По-скоро чрез изкуствено оплождане влагали свой генетичен материал в човешки яйцеклетки. 

1 коментар
04 Март 2021 11:02 | Дагоду Хаш
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Да бе, те гущерите имат огромен уй и аргасват яко момите. Глей сега как тълпи незадоволени женки ще атакуват зоопарковете и крокодилските развъдниц!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар