Мъж, заразен с коронавирус, шокира всички в Япония

09 март 2020 10:06   5551 прочита


Заразеният казал на член на семейството: „Ще разпространя вируса“

Около 50-годишен японец, който е бил тестван с положителен резултат за коронавирус, решил да отиде в бар "за да разпространи болестта", съобщава Tokyo Reporter. Пациентът, който първоначално не показвал симптоми на болестта, бил тестван в болница в японския град Гамагори, защото и двамата му родители, с които живее, се заразили от вируса-убиец. След като японецът бил изследван и била потвърдена диагнозата коронавирус, лекарите му казали да изчака вкъщи, докато се намери място за него в медицинско заведение.

Вместо да следва медицинския съвет, той решил да вземе такси до традиционен японски бар, който сервира алкохолни напитки и закуски. Преди това, според информацията, той казал на член на семейството: „Ще разпространя вируса“. Малко по-късно той се преместил в друг бар. Неназованият мъж прекарал известно време в заведението и след това сам казал на хората там, че е заразен с коронавирус.

Впоследствие, член на персонала незабавно алармирал местните здравни власти. Полицаи от управлението в Гамагори, облечени в защитни костюми, пристигнали в бара, само за да установят, че мъжът вече се е върнал у дома с такси. Член на персонала казва: „Не разбирам как човек е в състояние да направи подобно нещо.

Не мога да го изразя с думи, тъй като чувствам само гняв." И в двете заведения се извършва стерилизация, а служителите, както и клиентите, сега преминават прегледи. Броят на случаите на коронавирус в Япония е нараснал над 1000, сочат данни, публикувани от здравното министерство.

blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар